Formandens nyhedsbrev 20. september 2024

formand jesper

På kredskontoret har vi fået forespørgsler vedrørende lønudbetaling i forbindelse med lærerstuderende. Vi har ikke en lokalaftale på området, så den centrale aftale er gæl­dende: LC bem OK21- 50.22 Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannel­sen til lærer i folkeskolen (m korrektur) (dlf.org) Tillæggene udbetales som det fremgår lø­bende med 1/12 pr. måned i normperioden

Fritvalgsordning

Med frist pr. 1. oktober 2024 kan fritvalgsmulighederne ændres. For ansatte jf. ”Overens­komst for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne” og 

”Overenskomst for professionsbachelorer i ernæring og sundhed m.fl. inden for LC’s for­handlingsområde” gælder:
Fritvalgstillægget på 1,38 % af den pensionsgivende løn udbetales som udgangspunkt som et månedligt ikke-pensionsgivende tillæg. Som ansat kan man i stedet vælge at forhøje sit pensionsbidrag med 1,38 %-point, dette gøres let i App´en ”Min løn”.

Seniordage
Ansatte har fra det kalenderår, hvor de fylder 60 år, ret til seniordage. Den ansatte kan vælge, at seniordagene i stedet udbetales som bonus eller indbetales som pensionsbi­drag. Hvis der vælges bonus, udbetales der 0,47% af den pensionsgivende løn pr. senior­dag. Hvis der vælges pensionsbidrag, indbetales der løbende et ekstraordinært pensions­bidrag svarende til en procentvis forhøjelse af pensionsprocenten med 0,4 %-point pr. seniordag.

For begge ordninger gælder, at ansatte, som ønsker at ændre sit valg, skriftligt skal meddele dette til sin nærmeste leder inden 1. oktober, hvorefter omvalget får effekt fra den efterkommende 1. januar.

 

Deltagelsen af lærere i årets udgave af Stafet for livet var fin. Der blev ”minglet” og talt på tværs af lærerkollegier, men der er plads til endnu flere til næste års arrangement. Om det bliver med ”snak i teltet”, ”walk n´ talk” eller ”run n´ discuss”, vides endnu ikke, men alle er velkomne i det kommunale telt.

 

I forrige Nyhedsbrev slog jeg et slag for influenzavaccine. Hvis du ønsker at blive vaccineret, så meld dig til via følgende link. Booking (minvaccination.dk) Bemærk at det er i ugerne 41, 43, 44 og 45 tilbuddet er gældende. Husk i øvrigt at udluftning, god håndhygiejne(med hånddesinfektion) og afspritning af diverse overflader stadig bør prioriteres. Vi går de løbende næsers tid i møde!

 

Rigtig god weekend.

 

 

Med venlig hilsen

Jesper Skovsbøl Rasmussen

Kredsformand

Emner

Målgruppe