Formandens nyhedsbrev 10. oktober 2024

formand jesper

Løn
Pr. 1. oktober 2024 er der aftalt udmøntning fra reguleringsordningen, som betyder, at løn­satserne stiger ca. 1,3 % i forhold til lønsatserne pr. 1. april 2024. Det svarer i runde tal til en lønstigning på 500 kr. om måneden for en lærer på slutløn. Reguleringsprocenten er pr. 1. oktober 2024 på det flotte tal 1,598159, hvilket kommer til at fremgå af din kommende lønseddel.

Arbejdstidsaftalerne A20/A21

I onsdags den 2. oktober var René og jeg til heldagsmøde om arbejdstidsaftalerne i Aalborg. Det var en særdeles spændende dag med drøftelse af, hvordan aftalerne funge­rer, fremadrettede per­spektiver på arbejdstid og paneldebat. At rigtig meget af OK-indholdet i vores Samarbejdsaftale A20 bliver ignoreret var et gennemgående træk. Der er en manglende konsekvens af, at der ikke er en kvartalsvis opgørelse, at varslingsregler ikke overholdes, at opgaveoversigter ikke udleve­res rettidigt, og at der ikke sker udbetaling af overtid (spændende om den nye lov om arbejdstids­registrering kommer til at gøre en forskel). Kommissionsrapporten anbefalede i sin tid hegn om ar­bejdstiden og forberedel­sestiden, det kom der som bekendt ikke meget ud af. Sammenfattende kan der konkluderes: det for­pligtende samarbejde, med samarbejdsmøder der fremgår af A20, le­ver ikke nødvendigvis op til idealet ”Skole laver vi sammen”. Kernen i aftalen er et forpligtende samarbejde, der understøtter lærernes muligheder – blandt andet for at tilrettelægge og gennem­føre velforberedt undervisning ved f.eks. at have sammenhængende forbe­redel­sestid i en sam­menhængende skoledag.

 

Til skolelederne – der er pt. 23 ledige lærere i Haderslev

Hos Lærernes a-kasse hjælper vores job- og karrierekonsulenter skolelederne med at finde de bedste kandidater til kortere eller længere vikariater. Der lægges vægt på god kemi, og behov af­dækkes så der sammen kan findes de kandidater, der bedst matcher den rigtige faglige og person­lige profil. Find en vikar (laka.dk)

 

Tryghedspuljen

Hvis du er blevet opsagt, men stadig er i job eller fritstillet, kan du søge midler ved Tryg­hedspuljen til videre/efteruddannelse. Midlerne blev afsat i forbindelse med OK21, men fortsætter. Midler kan søges via følgende link Tryghedspuljen - søg her | VPT

Dialogmøder

I de forløbne uger har vi afholdt dialogmøder på 10 af kommunens skoler. Tak til ledere og TR´ere for at dele erfaringer omhandlende prioriteringer af arbejdstid, de kommunale mål­sætninger, skole­plansarbejde, økonomiske udfordringer, pædagogiske tiltag mv.

 

Slutteligt en særlig og kærlig tanke til samtlige medarbejdere på Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup, hvis leder Lars Andersen i går blev ”fritaget for tjeneste indtil videre”.

 

Næste Nyhedsbrev udkommer fredag den 25. oktober.

Rigtig god motionsdag og efterfølgende efterårsferie.

Med venlig hilsen

Jesper Skovsbøl Rasmussen

Kredsformand

Emner

Målgruppe