Formandens nyhedsbrev 23.juli 2017

I næste uge og i uge 32 er kredsstyrelsesmedlemmerne involveret på skolerne, så derfor er kontoret kun åbent dagligt fra 8 til 10, men du kan lave aftaler i den uge ud over dette tidsrum på 093@dlf.org eller på 74 53 10 50.

I sommerferien skal du henvende dig på 093@dlf.org og opgive dit tlf.nr., så vil du blive kontaktet hurtigst muligt. Hvis du ringer på kontoret i sommerferien vil svareren bede dig om at sende en mail til 093@dlf.org

Undervisningsministeriet fremlagde i går aftes diverse tal for folkeskolerne i de 98 kommuner i Danmark i sidste skoleår (15-16). Det er deprimerende, men ikke overraskende, læsning, når det drejer sig om Haderslev Kommune.

33% af eleverne i Haderslev går i klasser med 25 eller flere elever. Her placeres Haderslev som nr. 70 ud af 98 kommuner.

79% af eleverne i Haderslev starter på en ungdomsuddannelse. Her placeres Haderslev som nr. 67 ud af 98 kommuner. Og i øvrigt var tallet skoleåret før på 85%.

77% af undervisningstimerne i Haderslev bliver undervist af personer, der er uddannet i faget. Altså bliver næsten hver fjerde undervisningstime læst af personer, der ikke er uddannet i faget. Her placeres Haderslev som nr. 88 ud af 98 kommuner.

Den bedste placering opnår Haderslev ved elevernes trivsel. 93% af eleverne trives i skolen (Kæmpe stort cadeau til lærerne i Haderslev) og det placerer Haderslev som nr. 44 af 98. Det er i øvrigt det eneste af områderne, der ikke umiddelbart er afhængig af resurser.

67.539 kr. er udgiften pr. elev i Haderslev, hvilket placerer Haderslev som nr. 62 ud af 98. Her er tallene behæftet med en vis usikkerhed, da det ikke kun er folkeskoleudgifter, der er med i dette beløb. Eksempelvis er udgifterne til gratis buskort med i beløbet for Haderslev og det har da vist ikke noget at gøre med udgifter til folkeskolen.

Du kan se undersøgelsen på www.uvm.dk/kommunetal
Og så er der snart sommerferie. Eleverne tager hul på den i dag og personalet på skolerne

går på ferie senest næste fredag. Men alle går til Kløften Festival i dag og i morgen.

Alle læsere af nyhedsbrevet fra Haderslev Lærerkreds ønskes en rigtig god sommerferie med håbet om godt vejr, tid til afslapning, tid til genopladning og samvær med familien.

God sommerferie Bent Hansen 

Emner

Målgruppe