Formandens nyhedsbrev 2. juni 2017

I perioden indtil sommerferien er åbningstiderne på kredskontoret lidt svingende. Så derfor er det en god ide, at lave en aftale inden man møder op. Ring 74 53 10 50 eller mail på 093@dlf.org.
I uge 26 og 32 er kredskontoret åbent fra 8-10 dagligt, men der kan sagtens laves aftaler om andre tidpunkter.
I den forløbne uge var der behandling af et forslag i Folketinget om kortere skoledage og at lærerne skulle have forberedelsestiden tilbage, som den var før konflikten. For forslaget stemte Enhedslisten og Alternative stemte blankt. Resten af partierne stemte imod. Så ved man jo, hvor man har dem. SF undskyldte det med, at så blev man smidt ud af folkeskoleforligskredsen. Ja, men hvis man mener noget er forkert, så må man da stå ved det, uanset om det måtte have den konsekvens.
Endnu 2 kommuner har sammen med den lokale lærerkreds lavet aftaler(fælles forståelser) om lærernes arbejdsvilkår for næste skoleår. Det giver lærerne en øget fleksibilitet i planlægningen af deres arbejde. Der er nu næsten 70 ud af 80 kredse, der har lavet fælles forståelser eller aftaler. Desværre mener flertallet i Haderslevs kommunalbestyrelse stadigvæk ikke, at det er en fornuftig ide. Det må vi dagsordensætte, når den reelle kommunalvalgkamp går i gang efter sommerferien.
DLF har udarbejdet et nyt dialogværktøj til brug for lærerne, når de skal drøfte deres opgaveoversigt med nærmeste leder. Tillidsrepræsentanterne får det gennemgået på TR-møde d. 12. juni og herefter udsendes det til alle lærere. Her vil det tydeligt fremgå, når man har indtastet undervisning og andre opgaver, hvad der er til rest til forberedelse af undervisningen.
I pinsen er der byfest i Gram, fejring af Luther i Haderslev, Hertug Hans Fest i Haderslev, Haderslev Cup i fodbold med 1200 børn fra forskellige lande, på Næsset er der cykelløb, I Gram og på Årø er der grundlovsmøder på mandag. Så der er nok at se til, men husk også at slappe af.
God pinse
Bent Hansen

Emner

Målgruppe