Formandens nyhedsbrev 10. marts 2023

formand jesper

Processen for personalejusteringer på folkeskoleområdet har fyldt en del i de seneste uger. Vi har haft kendskab til behovet for personalereduktion og oversigten over ledige stillinger siden den 2. marts. Fristen for at søge frivillig forflyttelse var i onsdags, og i dag fredag skal skolechefen orienteres om de af vores kolleger, der enten skal omplaceres eller afskediges. Det er på ingen måde en rar periode at være i, og der er desværre lærere i ”overskud” i Haderslev lige nu. Medio april kender vi de endelige tal for personalejusteringerne. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for nuancere beslutningerne, så ”her-og-nu-økonomi” ikke kommer til at være altoverskyggende for skoleledernes valg.
På seneste AMR/TR-møde, orienterede Christina Lode om ”Retningslinje ved uacceptabel adfærd”. Det er selvsagt vigtigt, at al uacceptabel adfærd registreres, så der kan forebygges. Registreringerne skal håndteres så en eventuel erstatning kan finde sted. Retningslinjen skal gennemgås i LokalMED og på personalemøder så alle medarbejdere får kendskab til den, men naturligvis også for at gode løsninger, samarbejde og opmærksomhedspunkter kan blive belyst. Den skal i øvrigt også indgå som fast oplæring i forbindelse med ansættelse af nye kolleger. Vi diskuterede også den manglende centralt afsatte tid til AMR-opgaven. Vi håber, tiden vil blive prioriteret og fremgå af de kommende opgaveoversigter, så den fortløbende dialog om ”fornøden tid til AMR-opgaven” ikke allerede starter tidligt i skoleåret!
I fredags deltog jeg i et rigtig spændende ”Ambitionsseminar” i Kolding, hvor fremtidens læreruddannelse (LU23), samarbejdet med skolerne og praktiklæreropgaver var på tapetet. At vi fremadrettet får behov for, at lærerstuderende kommer meget tættere på praksis, end de er i dag, er vi nogle, der i al beskedenhed har nævnt i flere år. Det er derfor rigtig godt, at det nu kommer i fokus, så vores kommende kolleger forhåbentligt undgår det voldsomme ”virkelighedschok”, mange af dem har nævnt, de har været ramt af. Jeg håber, at fremtidens læreruddannede kommer til at bruge deres uddannelse meget længere end de nyuddannede gør i dag, hvor en fjerdedel falder fra indenfor de første fem år efter endt uddannelse.
De seneste dage har jeg deltaget i næstsidste seminar vedrørende opfølgning på vores arbejdstidsaftale – A20. Aftalen bliver løbende vurderet og trykprøvet rundt om i landet, og de fortællinger og erfaringer det bringer med sig, arbejder vi med inden en egentlig evaluering kan finde sted. Det foreløbige arbejde kan bl.a. følges via dette link. A20 og A21 (dlf.org)
Børne- og Familieudvalget har sendt ”Ny skoletildelingsmodel” i høring blandt bestyrelser og i MED-regi. Vi har naturligvis været med til at afgive høringssvar i FagMED-skole, men vi har også valgt at lave et høringssvar fra Haderslev Lærerkreds. Høringssvaret kan fra på mandag findes på Forside - Kreds093 (kreds93.dk)
Husk at årets generalforsamling foregår på torsdag den 16. marts kl. 17 på Hotel Norden i Genforeningssalen. Næste Nyhedsbrev udkommer fredag den 17. marts. Rigtig god weekend.
Med venlig hilsen
Jesper Skovsbøl Rasmussen
Kredsformand

Emner

Målgruppe