Nyhedsoversigt

 • 13. oktober 2017

  Formandens nyhedsbrev 13. oktober 2017

  Den ordinære kongres i Danmarks Lærerforening har været afholdt tirsdag til torsdag i denne uge. Der har været drøftet et nyt folkeskoleideal, lærernes arbejdsliv og demokratiets trange kår i nutidens samfund. Undervisningsministeren holdt ligeledes en tale og i de 27 kongresser, jeg har deltaget i, har en undervisningsminister aldrig fået så meget bifald, som Merete Risager. Det sværeste for hende bliver, at overbevise de andre i folketinget om, at hendes visioner er meget fornuftige.

 • 06. oktober 2017

  Formandens nyhedsbrev 6. oktober 2017

  I næste uge er der ordinær kongres i Danmarks Lærerforening. Kredsstyrelsen deltager i kongressen, så kredskontoret er lukket tirsdag d. 10. onsdag d.11. og torsdag d. 12.10. I kan stadig ringe på 74 53 10 50 (vi har telefonen med) eller skrive på 093@dlf.org I vil få svar hurtigst muligt. På kongressen skal der tages endelig stilling til kravene til overenskomst 2018, hvor forhandlingerne indledes i december 2017. Om der kommer et resultat inden 1. april 2018 eller det hele ender i konflikt, er stadig for tidligt at spå om. I vil blive løbende orienteret hen over foråret.

 • 29. september 2017

  Formandens nyhedsbrev 29. september 2017

  På torsdag udkommer den allerede meget omtalte bog om lockouten i 2013. Den dobbelte vinder af Cavlingprisen, forfatter Anders-Peter Mathiasen, har skrevet bogen, der har den sjove titel – Søren og Mette i benlås. Bogen er trykt på Politikens Forlag og kan købes her og ved boghandleren. Tillidsrepræsentanterne får i løbet af næste uge et eksemplar af bogen, så hvis ikke man selv vil investere i den, kunne man jo spørge sin TR om man må låne. Det er en klar redegørelse for, hvordan regeringen med finansminister Bjarne Corydon, i spidsen havde lavet aftalt spil og fuldstændig ignorerede, at man i Danmark aftaler overenskomster mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Spændende læsning og så er den based on a true story.

 • 22. september 2017

  Formandens nyhedsbrev 22. september 2017

  Jeg skrev i sidste uges nyhedsbrev, at jeg var meget bekymret for, at skolerne igen skulle betale for, at der var et merforbrug (p.t. 12 mio. kr.) på det specialpædagogiske område. Hvis et sådant merforbrug skal dækkes inden for Børn og Familieudvalgets rammer, så vil det gå ud over de andre områder inden for Børn og Familie bl. a. skolerne. Men i tirsdags på byrådsmødet meddelte borgmesteren, at man har til hensigt at dække merforbruget af den store kasse, sådan at det ikke går ud over bl.a. skolerne. H.P. Geil sagde, vi kan udligne det efterslæb på 16 mio. kr. som det specialpædagogiske område har, så hverken skoler eller andre kommer til at gælde for det. Det skal byrådet have stor ros for. Det store samtaleemne i denne uge har ellers været det fuldstændig meningsløse overfald på lærere på Sdr. Otting Skole onsdag eftermiddag. Vi må håbe, at de skyldige snart findes, og at der statueres et eksempel, sådan at ingen skal være i tvivl om, at det er fuldstændig uacceptabelt at overfalde offentlige ansatte, mens de udfører deres arbejde. Heldigvis tacklede lærere, pædagoger, ledelse og forvaltningen situationen med stor fornuft og heldigvis foregik episoden, mens eleverne havde undervisning. Jeg udtaler i dag i Jydske Vestkysten, at vi vil have en folkeskole, der er åben. Det er vi vant til i Danmark. Vi skal ikke have vagtfolk og lign., men selvfølgelig giver sådan en oplevelse stof til eftertanke og det er nok klogt at justere nogle procedurer.

 • 15. september 2017

  Formandens nyhedsbrev 15. september 2017

  Socialdemokratiet har udsendt en pressemeddelelse, hvor de beder om, at byrådet ændrer deres beslutning vedrørende aftaler med den lokale lærerkreds. Socialdemokratiet mener nu, at det er nødvendigt at lave aftaler, for at få arbejdsglæden tilbage. Se hele pressemeddelelsen på https://kreds93.dk Enhedslisten, SF og de konservative har allerede markeret, at de synes det er en god ide.

 • 15. september 2017

  Læserbrev fra Kredsformand, Bent Hansen

  Brug nu cirkulæret om sund fornuft

 • 15. september 2017

  Pressemeddelse fra Borgmesterkandidat: Ny aftale skal styrke folkeskolen

  Byrådet bør lytte til lærernes ønske om at, der bliver indgået en egentligt arbejdstidsaftale , mener Henrik Rønnow (S). Der er brug for forhandlingerne om lærernes arbejdstid for at sikre ro på kommunens folkeskoler. Det mener borgmesterkandidat Henrik Rønnow (S). Sagen er den, at byrådet i 2016 vedtog et såkaldt ”Administrationsgrundlag”, som definerer rammerne for undervisningen på skolerne i Haderslev Kommune.

 • 01. september 2017

  Formandens nyhedsbrev 31. august 2017

  Nyhedsbrevet udkommer i denne uge torsdag, da kredsformanden tillader sig at holde fri i morgen, da han har været lærer i 40 år på samme skole. Det kræver en fridag. Med så mange år på bagen er det også tid til nye kræfter, så der skal vælges ny kredsformand på generalforsamlingen fredag d. 9. marts 2018, hvor der også er spisning og fest. Så reserver datoen. I næste uge kommer der ikke noget nyhedsbrev, da kredsstyrelsen og tillidsrepræsentanterne er på det årlige TR-kursus. Denne gang på Frederiksdal ved Furesøen fra onsdag eftermiddag til fredag eftermiddag. Vi har bl.a. en aftale om besøg hos undervisningsministeren og derefter et par timer med Anders Bondo. Det betyder, at kredskontoret er lukket torsdag d. 7.9. og fredag d. 8.9. Henvendelser på 74 53 10 50 eller 093@dlf.org besvares hurtigst muligt. Vi har telefonen med.

 • 28. august 2017

  Formandens nyhedsbrev 25. august 2017

  DLF gennemfører i den kommende tid en stor spørgeskemaundersøgelse blandt samtlige erhvervsaktive medlemmer. Undersøgelsen omhandler medlemmernes arbejdsforhold og er en opfølgning på lignende undersøgelser i 13 og i 15. Jeg vil opfordre jer til, hvis det er muligt, at besvare spørgeskemaet. En høj svarprocent giver bedre og mere præcise resultater. På torsdag d. 31.8. er det lønningsdag og her vil jeg opfordre jer til, at videresende jeres lønsedler til 093@dlf.org Vi tjekker om lønindplaceringen og tillæg er korrekte og giver jer en tilbagemelding hurtigst muligt.

 • 18. august 2017

  Formandens nyhedsbrev 18. august 2017

  Velkommen tilbage til et nyt skoleår. Som sædvanlig får vi alle opgaveoversigterne fra Haderslev kommune og vi tjekker dem for eventuelle uregelmæssigheder. Lønsedler tjekker vi også gerne. Så når I modtager næste lønseddel (31.8.2017), så mail den videre til 093@dlf.org så tjekker vi den og giver en tilbagemelding. Det er naturligvis frivilligt, men vi vil opfordre til, at man gør det, da der er mange fejlkilder. Pr. 1.8.2017 er det ekstra konfliktkontingent og tilbagebetaling af konfliktlån et overstået kapitel. For de, der tog konfliktlån, betyder det at kontingentet igen bliver 460 pr. måned i stedet for 147 kr., men til gengæld stopper tilbagebetalingen på 420 kr. så alt i alt en mindre udgift pr. måned på 107 kr. For de, der ikke var konfliktramte, betyder det, at kontingentet igen bliver 460 kr. i stedet for 567 kr. pr. måned. Alt i alt en mindre udgift pr. måned på 107 kr. For de, der var konfliktramte, men ikke tog lån, betyder det at kontingentet igen bliver 460 i stedet for 147. En merudgift på 313 kr. pr. måned. Men de har så i en 4-årig periode sparet i alt 15.024 kr. som kompensation for, at de var uden løn i april 2013. Hvis der er medlemmer, der ikke kan forstå deres nye sats, så kontakt endelig kredskontoret på 093@dlf.org eller 74 53 10 50 og få en forklaring.

 
1 2 3 4 5 ... 13
Næste ›