Nyhedsoversigt

 • 20. januar 2020

  Formandens nyhedsbrev 17. januar 2020

  De foreløbige tilbagemeldinger fra lærerne på AULA er noget blandede, for at sige det mildt. Det er tydeligt at det har været hovedprioriteten at få det gamle, udskældte Forældreintra skiftet ud og Personaleintra er så røget ud med badevandet uden at man har fået en række væsentlige features med over i det nye system. Noget så væsentligt som et skoleskema for x-klasse eller x-lærer kan man ikke finde.

 • 13. januar 2020

  Formandens nyhedsbrev 10. januar 2020

  Først og fremmest ønskes et godt nytår til alle læsere af lærerkredsens nyhedsbrev. Vi har masser af udfordringer foran os, men nogen af dem peger også i en rigtig retning, så kredsstyrelsen kridter endnu en gang skoene og tage fat på et nyt år med optimisme og håb. I næste uge mødes tillidsrepræsentanterne med kredsstyrelsen til et heldagskursus hvor vi skal drøfte kommisionsrapporten og de kommende periodeforhandlinger. Det betyder at kredskontoret er lukket men henvendelser på mail besvares så hurtigt som muligt.

 • 20. december 2019

  Formandens nyhedsbrev 20. december 2019

  Lærerkommissionen, som blev nedsat i forbindelse med overenskomstaftalen i 2018, fremlagde som planlagt sin rapport mandag. Med den i hånden står vi med et helt nyt afsæt for de periodeforhandlinger med KL, som også blev aftalt i 2018. Analyserne i rapporten giver et vigtigt fælles billede af de problemer, der kendetegner lærernes arbejdssituation. Kommissionen har identificeret fem udfordringer, der SKAL tages hånd om:

 • 16. december 2019

  Formandens nyhedsbrev 13. december 2019

  På mandag afslutter OK18- kommissionen sit arbejde og udkommer med en rapport og en række anbefalinger til hvordan arbejdet med lærernes arbejdstid med fordel kan gribes an. Danmarks lærerforening vil nærlæse og analysere rapporten og anbefalingerne og vurdere hvordan den kan indgå i de kommende periodeforhandlinger undervejs mod OK ´21.

 • 06. december 2019

  Kredsens nyhedsbrev 6. december 2019

  Der har været en rigtig god stemning på kredskontoret i denne uge. Marianne Holler Kanstrup blev i tirsdag valgt ind i Hovedstyrelsen i DLF. Kæmpe stort velfortjent tillykke til Marianne. Og dejligt med den store medlemsopbakning til Marianne. I onsdags var der juleafslutninger for kredsens tillidsrepræsentanter og de fik i juletalen en stor tak for deres indsatser i det forløbne år og en velfortjent julegave. Desuden kan Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup glæde sig over, at de vandt konkurrencen om den højeste stemmeprocent og dermed lidt godt til ganen.

 • 29. november 2019

  Kredsens Nyhedsbrev 29. november 2019

  Stem til hovedstyrelsesvalget. DLF medlemmer bliver i disse dage ”spammet” med opfordringer til at stemme. Og det er der god grund til. Giv vores nye Hovedstyrelse et stort demokratisk mandat. Der er sendt et særskilt medlemsbrev ud til kredsens stemmeberettigede medlemmer. Haderslev Lærerkreds har her kl. 12.27 en stemmeprocent på 44,27 procent. Fællesskolen Favrdahl-Fjelstrup topper lige nu lokalt med over 80 procent afgivne stemmer. En hurtig analyse peger på, at de her er enig i den anbefaling Haderslev Lærerkreds har, om at stemme på Marianne Holler Kanstrup, som netop arbejder på Fællesskolen Farvdahl-Fjelstrup. Så lige nu ser skolen ud til at vinde lidt godt til ganen.

 • 25. november 2019

  Formandens nyhedsbrev 22. november 2019

  I går kl. 09.00 blev valget til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse 2019 skudt i gang med en mail med et link til den elektroniske afstemning, til alle stemmeberettigede medlemmer af Danmarks Lærerforening. Hvis mailen af en eller anden grund ikke er nået frem, kan man stemme med NemID, direkte fra dette link: https://cards.assemblyvoting. com/assembly/dlf_hvdstr_2019 eller fra foreningens hjemmeside: www.dlf.org >>Om DLF >> Organisationen >> Valg til hovedstyrelsen 2019 >>Stem tilhovedstyrelsesvalget med NemID.

 • 15. november 2019

  Formandens nyhedsbrev 15. november 2019

  Næppe mange har ligget søvnløse natten til lørdag i sidste uge på grund af længsel efter lærerkredsens nyhedsbrev der ikke udkom. Alligevel er der måske grund til at gøre opmærksom på, at vi altid vurderer anledningen til at sende et nyhedsbrev ud, efter et ikke nærmere defineret væsentlighedskriterie. Det betyder at der vil være, formodentlig få uger, hvor der ikke kommer et nyhedsbrev. Blot til orientering. Personalesituationen på ”skoleforvaltningen” er som tidligere beskrevet stadig uafklaret, men tiden står jo ikke stille, så vi er, sammen med forvaltningen, gået i gang med at få skovlen under hængepartierne. Det første er vores årlige møde om personaletilpasninger.

 • 04. november 2019

  Formandens nyhedsbrev 1. november 2019

  Hvis der onsdag morgen blev draget et lettelsens suk på mange lærerværelser i kommunen, så er det med god grund. I ellevte time besluttede byrådet at fjerne forslaget om at lærerne skulle undervise en time mere om ugen fra det kommende skoleår. Hensigtserklæringen om et gennemsnitligt undervisningstimetal på 765 timer er altså fortsat gældende. Demografiudfordringen er der stadig, men den er mindre.

 • 25. oktober 2019

  Formandens nyhedsbrev 25. oktober 2019

  ”Se mig i øjnene”. Måske er der lærere der stadig husker sloganet fra 2013, hvor den daværende regering havde fået den ide at finansiere folkeskolereformen med øget undervisningstid til lærerne. Det var en katastrofalt dårlig ide og det er det stadig. Også når den i 2019 bliver genopdaget i Haderslev Kommune.

 
1 2 3 4 5 ... 20
Næste ›