Nyhedsoversigt

 • 21. oktober 2019

  Formandens nyhedsbrev 11. oktober 2019

  Byrådet førstebehandlede i tirsdags budgettet for 2020. Den kommende periode er derfor beregnet til politisk behandling af det fremlagte forslag og til at høre borgenes mening om forslaget. Haderslev Lærerkreds vil, i lighed med tidligere år, udarbejde et høringssvar som politikerne kan tage med i deres overvejelser inden de, den 29. oktober, træffer endelig beslutning.

 • 07. oktober 2019

  Formandens nyhedsbrev 4. oktober 2019

  Usædvanligt mange medlemmer af Haderslev Lærerkreds var i den forløbne uge til kongres i Danmarks Lærerforening. To kongresdelegerede for fraktion 1 og 2: Formanden og næstformand Rene Steenberg Olsen, en kongresdelegeret for fraktion 4: Knud Damgaard Christensen, en kongresdelegeret fra hovedstyrelsen: Marianne Holler Kanstrup og 4 kredsstyrelsesmedlemmer som gæster. Vi synes det er meget givtigt med så stor deltagelse. I hvert fald for de delegerede er det godt at have baglandet med når man skal tage stilling. Læs endelig mere om kongressen ved at følge linket fra kredsens hjemmeside. Især folkeskoleidealet er rigtig godt. Normalt har jeg den holdning og opfattelse at værdier (og idealer) er noget vi snakker om når vi har mistet dem. Men dette er undtagelsen der bekræfter reglen.

 • 30. september 2019

  Formandens nyhedsbrev 27. september 2019

  Uopdragne møgunger! Så bramfrit er der i disse dage lærere der, såvel i den skrevne somi den elektroniske presse, taler om eleverne i skolen. Det kan ikke forarge kredsformanden, men jeg synes alligevel det er uhensigtsmæssigt. Konstant forstyrrende elever har længe været et problem i skolen og de pågældende lærere har rejst en helt nødvendig debat om hvem der har ansvaret for elevernes opdragelse.

 • 23. september 2019

  Formandens nyhedsbrev 20. september 2019

  På kredsstyrelsesmødet i onsdags drøftede vi folkeskolelovens formålsparagraf. Anledningen til at vi fandt de store ord frem var en henvendelse vedrørende en hvervekampagne som Supporterklubbben for SønderjydskE ifølge avisen har afholdt på mindst en af kommunens folkeskoler. Denne og alle andre aktiviteter der finder sted i folkeskolen, både under ”den Åbne Skole” og i almindelighed, bør have et formål der er omfattet af formålsparagraffen.

 • 16. september 2019

  Formandens nyhedsbrev 14. september 2019

  I de forløbne to uger har kredsstyrelsens kontor været lidt forsømt med hensyn til åbningstider. Vi beklager, hvis nogen er gået eller har ringet forgæves. Det skyldes, at vi først har været på et meget givtigt kursus med tillidsrepræsentanterne på foreningens ejendom Frederiksdal og besøgt hovedforeningen på Vandkunsten i København. I denne uge har formandsskabet så været med forvaltningen på skolebesøg, hvor vi har besøgt samtlige skoler i kommunen til dialogmøder med tillidsrepræsentanter og skoleledere.

 • 02. september 2019

  Formandens nyhedsbrev 30. august 2019

  Nu er det ikke hensigten at gøre undervisningsministerens gøren og laden til et evigt tilbagevendende tema i nyhedsbrevet, men når hun giver udtryk for at der er brug for en revision af de nationale test, så kan man kun give hende ret. Det kunne passende blive første skridt til en egentlig afskaffelse. Men lidt har også ret, så når de i Sønderborg kommune har valgt at gøre de frivillige nationale tests frivillige, så er det et fornuftigt tiltag som vi i Haderslev med fordel kan kopiere. Det er nemlig så absurd – for nu at bruge et aktuelt udtryk – at de frivillige nationale tests i nogle kommuner, herunder Haderslev, ikke er frivillige. Lad os lave om på det.

 • 26. august 2019

  Formandens nyhedsbrev 23. august 2019

  Nyhedsbrev 23. august 2019 Budgetproces 2020 er nu gået i gang og der er desværre ikke mange gode historier at fortælle i den anledning. Handlekataloget på 60-65 millioner har været i høring og lærerkredsens høringssvar kan læses på kommunens eller lærerkredsens hjemmeside. Processen er i år usædvanlig besværlig, for allerede inden man har taget stilling til handlekataloget og høringssvarene viser det sig, at de 60 millioner ikke er nok. Hvor meget der så skal spares og hvilke områder der så skal holde for står hen i det uvisse.

 • 12. august 2019

  Formandens nyhedsbrev 9. august 2019

  Man høster næppe megen ros for en konstatering af at sommerferien er slut. Ikke desto mindre er vi nu en uge inde i det nye skoleår og på mandag starter eleverne igen. Dermed flyttes lærernes fokus igen over på det vigtige arbejde med undervisning. Det er fantastisk at se, hvor mange lærere der virkelig brænder for deres arbejde og nærmest bogstavelig talt vil gå gennem ild og vand for deres elever. Men kredsformanden løfter lige en formanende pegefinger: Husk nu at holde fri når du har det. Det grænseløse arbejde er ikke sundt.

 • 04. juli 2019

  Formandens nyhedsbrev 28. juni 2019

  Så fik vi en ny regering og dermed også en ny undervisningsminister. Der skal lyde en tak til den afgående, Merete Riisager. Hun har efter min mening gjort det ualmindelig godt. Det faglige fundament har altid været i orden og hun har lyttet til og på mange måder også forstået lærerne. Jovist har der også været uenigheder men samlet set er det en af de bedste undervisningsministre vi har haft i rigtig lang tid.

 • 21. juni 2019

  Formandens nyhedsbrev 21. juni 2019

  Tirsdag i denne uge sendtes det såkaldte Handlekatalog i høring, med beskrivelser af besparelsesmuligheder i kommunen. Der er altså ikke besluttet noget endnu. Borgere og ansatte har tid til den 14. august til at reagere på forslagene og kvalificere beslutningerne

 
1 2 3 4 5 ... 19
Næste ›