Nyhedsoversigt

 • 27. marts 2020

  Formandens nyhedsbrev 27. marts 2020

  ”Nødundervisning…i den udstrækning, dette er praktisk muligt.” Således står der at læse i undervisningsministerens bekendtgørelse der skulle vejlede kommuner og skoler i spørgsmål om nødundervisning. Egentlig en ret banal konstatering, for det siger vel næsten sig selv. Og dog er det en nærmest banebrydende tænkning der ligger bag. For hvornår har undervisningsministeriet sidst interesseret sig for ressourcer og rammer i folkeskolen? Vi skal helt tilbage til Den Blå Betænkning fra 1960.

 • 20. marts 2020

  Formandens nyhedsbrev 20. marts 2020

  Nødundervisning. Vi skal til at lære et nyt ord: Nødundervisning. Det hedder det, det lærerne arbejder med lige nu. Samtidig skal vi – og det er næsten sværere – aflære en hel masse ord: Hjemmeundervisning, Net-undervisning, portalundervisning, fjernundervisning, online-undervisning, med flere. De skal aflæres fordi de enten ikke er relevante eller fordi de er indeholdt i begrebet nødundervisning. Det er i øvrigt også det ord som undervisningsministeriet bruger, så den er altså god nok.

 • 13. marts 2020

  Formandens nyhedsbrev 13. marts 2020

  Visse uger har det rent ud sagt været svært at finde på relevante nyheder til nyhedsbrevet. Det er ikke tilfældet for denne uge. Coronasituationen har tværtimod udviklet sig med en hast, så nyhederne har haft en tendens til at være forældede inden de blev sendt ud.

 • 06. marts 2020

  Høringssvar til Haderslev Kommunale Kvalitetsrapport

 • 06. marts 2020

  Formandens nyhedsbrev 6. marts 2020

  På mandag tager Børn- og Familieudvalget stilling til om skolerne skal tvinges til at gennemføre de nationale test, som de af undervisningsministeriet har fået at vide at det skal de have mulighed for at fravælge. Denne besynderlige procedure er resultat af et landspolitisk kompromis.

 • 04. marts 2020

  Formandens nyhedsbrev 2. marts 2020

  Velkommen til den nye kommunaldirektør. Opmærksomme læsere af lokalpressen vil vide at han er valgt af et enstemmigt ansættelsesudvalg og at medarbejderrepræsentanterne har været enige i at pege på Peter Karm.

 • 17. februar 2020

  Formandens nyhedsbrev 7. feb. 2020

  Planlægningen af jubilæumsfesten er ved at gå ind i sin sidste fase. Tilmeldingsfristen udløb i lørdags og de sidste tilmeldinger trillede ind i løbet af mandag. Skulle der stadig komme enkelte eftertilmeldinger vil de blive set på med velvilje. Rådgivningsgruppen for de nationale test kom i den forløbne uge med en sjældent enig anbefaling: Skrot de nationale tests og erstat dem med noget bedre. På den baggrund mødes forligskredsen i dag med ministeren. Man kan håbe, at det er for at tage en beslutning der følger anbefalingerne.

 • 31. januar 2020

  Formandens nyhedsbrev 31. januar 2020

  Undervisningsministeren er helt berettiget kommet i krydsild på grund af hendes bastante forsvar for folkeskolereformen. Danmarks ærerforening har været noget tilbageholdende med at slutte op om den generelle kritik, eller gå med ”hvad sagde vi” sporet – det er der andre som gør for os. I stedet er vores hovedsbudskab, at hvis/når der skal laves lovmæssige ændringer skal det ske i samarbejde med lærerne.

 • 27. januar 2020

  Formandens nyhedsbrev 24. januar 2020

  Efter 5 år med folkeskolereformen viser den netop udsendte evaluering med al tydelighed det som lærerne har sagt hele tiden: Den virker ikke. Ikke på et eneste væsentligt parameter har den udskældte reform haft positiv effekt hverken når det gælder elevernes udbytte af undervisningen eller trivsel.

 • 20. januar 2020

  Formandens nyhedsbrev 17. januar 2020

  De foreløbige tilbagemeldinger fra lærerne på AULA er noget blandede, for at sige det mildt. Det er tydeligt at det har været hovedprioriteten at få det gamle, udskældte Forældreintra skiftet ud og Personaleintra er så røget ud med badevandet uden at man har fået en række væsentlige features med over i det nye system. Noget så væsentligt som et skoleskema for x-klasse eller x-lærer kan man ikke finde.

 
1 2 3 4 5 ... 21
Næste ›