Nyhedsoversigt

 • 12. august 2019

  Formandens nyhedsbrev 9. august 2019

  Man høster næppe megen ros for en konstatering af at sommerferien er slut. Ikke desto mindre er vi nu en uge inde i det nye skoleår og på mandag starter eleverne igen. Dermed flyttes lærernes fokus igen over på det vigtige arbejde med undervisning. Det er fantastisk at se, hvor mange lærere der virkelig brænder for deres arbejde og nærmest bogstavelig talt vil gå gennem ild og vand for deres elever. Men kredsformanden løfter lige en formanende pegefinger: Husk nu at holde fri når du har det. Det grænseløse arbejde er ikke sundt.

 • 04. juli 2019

  Formandens nyhedsbrev 28. juni 2019

  Så fik vi en ny regering og dermed også en ny undervisningsminister. Der skal lyde en tak til den afgående, Merete Riisager. Hun har efter min mening gjort det ualmindelig godt. Det faglige fundament har altid været i orden og hun har lyttet til og på mange måder også forstået lærerne. Jovist har der også været uenigheder men samlet set er det en af de bedste undervisningsministre vi har haft i rigtig lang tid.

 • 21. juni 2019

  Formandens nyhedsbrev 21. juni 2019

  Tirsdag i denne uge sendtes det såkaldte Handlekatalog i høring, med beskrivelser af besparelsesmuligheder i kommunen. Der er altså ikke besluttet noget endnu. Borgere og ansatte har tid til den 14. august til at reagere på forslagene og kvalificere beslutningerne

 • 17. juni 2019

  Formandens nyhedsbrev 14. juni 2019

  Ny MED-aftale i Haderslev? HovedMED er kommunens øverste organ for medindflydelse og samarbejde. Vi arbejder efter en aftale som med jævne mellemrum bliver taget op til revision med henblik på at afklare om vi kunne gøre tingene bedre, enklere eller måske billigere. Det har vi som sagt gjort tidligere og vi er hver gang strandet specielt på et strukturelt problem som vi ikke har kunnet få has på. MED-strukturen følger ledelsesstukturen så egentlig burde det ikke være så svært, men problemet er at ledelsesstrukturen specielt i Børn- og Familieserviceområdet er geografisk opdelt i de såkaldte distrikter, mens drøftelserne i MED ofte vil have gavn af at være fagligt opdelt.

 • 12. juni 2019

  Formandens nyhedsbrev 7. juni 2019

  At kvalificere en beslutning. Det er det udtryk der bruges når ledelsen ønsker at høre medarbejdernes synspunkter inden de træffer en beslutning. Det er som udgangspunkt rigtig fint, men man skal være opmærksom på at selv om en beslutning således er truffet efter at medarbejderne har haft lejlighed til at give udtryk for deres synspunkter, så siger udtrykket ”kvalificeret” ikke noget om kvaliteten af beslutningen.

 • 26. maj 2019

  Formandens nyhedsbrev 24. maj 2019

  Lærerkredsen har flyttet kontoret til nye dejlige lokaler som vi har købt på Simmerstedvej 37 i Haderslev. I den forbindelse har loven om at ”Alt hvad der kan gå galt, vil gå galt” fået ny aktualitet. Værst er at vores IT og vores telefoner ikke har fungeret eller kun har fungeret på halv kraft. Derfor har vi ikke kunnet hverken skrive eller sende nyhedsbrev før nu. Der er sikkert også medlemmer der har haft svært ved at komme i kontakt med os i de sidste 4 uger.

 • 28. april 2019

  Formandens nyhedsbrev 27. april 2019

  Skuffende. Det er det mildeste udtryk for situationen på skolerne, hvor man arbejder med implementering af inklusionsmidlerne. Efter at have mødtes med lærernes tillidsrepræsentanter i onsdags var der i hvert fald to klare tendenser der berettiger til betegnelsen skuffende.

 • 24. april 2019

  Formandens nyhedsbrev 12. april 2019

  Ved vi overhovedet noget som helst? Således spurgte Jens Gaardbo for nylig i TV2 News sin noget rådvilde kollega, der var sendt ud i virkeligheden for at rapportere. Svaret var tydeligvis nej, men det afholdt ikke den ansvarsbevidste udsendte fra at starte en længere tomgangssnak med: ” Det interessante er……” Kredsformanden har ladet sig inspirere af Jens Gaardbo.

 • 05. april 2019

  Formandens nyhedsbrev 5. april 2019

  I tirsdags var det 6 år siden den berømt/berygtede lockout trådte i kraft på skoler over hele landet. Ikke for at følge en særlig sønderjysk tradition for at fejre sine nederlag, men mere for at minde om at det kollektive traume der ramte lærerstanden i 2013 stadig har betydning i dag. I ugens løb blev der offentliggjort en rapport fra to af landets bedste forskere der fuldstændig gennemhullede det faglige grundlag for de nationale tests. Resultaterne af testene er i bedste fald usikre og misvisende og i værste fald simpelthen forkerte. Lærere, elever og

 • 01. april 2019

  Formandens nyhedsbrev 29. marts 2019

  Indledningsvis fortjener politikere og forvaltning i Haderslev ros for deres åbenhed og vilje til samarbejde. Uden at have talt efter, er det mit indtryk at kredsstyrelsen og kredsformanden har siddet til flere møder og haft flere telefonsamtaler med Henrik Rønnow, Rasmus Andreassen og Charlotte Veilskov i det sidste år, end i de forgående 5-6 år tilsammen. Rosen bliver ikke mindre af at åbenhed er en risikabel strategi. Man risikerer at det bliver alt for åbenlyst hvis man ikke har styr på tingene. Og hvis der er noget der er blevet tydeligt de sidste 14 dage, er det at der ikke har været styr på inklusionsprocessen i almenområdet, den såkaldte PLC-model.

 
1 2 3 4 5 ... 19
Næste ›