Formandens nyhedsbrev 15. november 2019

Næppe mange har ligget søvnløse natten til lørdag i sidste uge på grund af længsel efter lærerkredsens nyhedsbrev der ikke udkom. Alligevel er der måske grund til at gøre opmærksom på, at vi altid vurderer anledningen til at sende et nyhedsbrev ud, efter et ikke nærmere defineret væsentlighedskriterie. Det betyder at der vil være, formodentlig få uger, hvor der ikke kommer et nyhedsbrev. Blot til orientering.
Personalesituationen på ”skoleforvaltningen” er som tidligere beskrevet stadig uafklaret, men tiden står jo ikke stille, så vi er, sammen med forvaltningen, gået i gang med at få skovlen under hængepartierne. Det første er vores årlige møde om personaletilpasninger.
Det burde have været afholdt i oktober, men nu er det så aftalt til december. På det møde drøfter vi hvorledes processen skal være for personaletilpasninger i forbindelse med et nyt skoleår. Budget og et ændret børnetal får indflydelse på antal stillinger. Det løses
sædvanlig vis ved naturlig afgang, forflyttelser eller i værste fald afskedigelser. For at den proces skal forløbe så smertefrit som muligt er det vigtigt at den er gennemdrøftet, tydelig og frem for alt, bygger på objektive tal. De tal kender vi ikke endnu, så det arbejder vi, igen
sammen med forvaltningen, på at få frem. Det er i den forbindelse afgørende at være opmærksom på at det ikke handler om den enkelte skoles økonomi, men om hele skolevæsenets. Lærerne er jo som bekendt ikke ansat ved skolen, men ved kommunen.
Ferieåret spøger stadig. Som bekendt er 2020 et overgangsår hvor man går over til et nyt ferieoptjeningssystem. Det giver selvfølgelig lidt turbulens hvor de enkelte kommuner har skullet tage stilling til hvordan den overgang skal være. Nogle kommuner har valgt en mindelig løsning der ikke har betydet ekstra arbejde til lærerne, men det er desværre ikke
tilfældet for Haderslev kommune. Nu er det så op til de enkelte skoler at forvalte det efter bedste beskub. Som forventeligt er det lykkedes mange steder og nogen steder er det gået helt galt. Vi håber vi kan få en snak med forvaltningen om at rette op på det.
Vi er nået ind i uge 46 og det betyder en landsdækkende kampagne fra de rigtige fagforeninger, hvor vi tilbyder løntjek til vores medlemmer. Det tilbud er nu altid åbent for Danmarks Lærerforenings medlemmer, men det er altid godt at få lidt ekstra fokus på.


God weekend
Lars Pedersen
Kredsformand

Emner

Målgruppe