Formandens nyhedsbrev 20. december 2019

Lærerkommissionen, som blev nedsat i forbindelse med overenskomstaftalen i 2018, fremlagde som planlagt sin rapport mandag. Med den i hånden står vi med et helt nyt afsæt for de periodeforhandlinger med KL, som også blev aftalt i 2018.

Analyserne i rapporten giver et vigtigt fælles billede af de problemer, der kendetegner lærernes arbejdssituation. Kommissionen har identificeret fem udfordringer, der SKAL tages hånd om:

-          Sammenhængen mellem tid og opgaver, herunder mulighederne for forberedelse, teamsamarbejde og faglig udvikling

-          En større indsigt for lærerne i skolens planlægningsgrundlag

-          En hensigtsmæssig og gennemskuelig opgavetildeling for den enkelte lærer

-          Balance mellem hensynet til fleksibilitet for den enkelte lærer og hensynet til det kollegiale samarbejde på skolen

-          Balancen mellem centrale regler og lokale løsninger, der tager hensyn til lokale ideer og behov

Målet med forhandlingerne i det nye år er at indgå en central arbejdstidsaftale med løsninger på de udfordringer, som kommissionen peger på. Kommission er ikke kommet med svaret, kun analysen. Herfra er der en berettiget forventning om, at parterne finder hinanden. 

Haderslev Kommune ansætter Rasmus Graff som ny børn- og ungechef, ordfører for skoleområdet fra 1. februar 2020. Rasmus Graff kommer fra en stilling som afdelingsleder i Uddannelse og Læring i Vejle Kommune. Vi glæder os til samarbejdet med Rasmus.

Kredskontoret er lukket i juleferien indtil 3. januar. Vi kan kontaktes på 093@dlf.org

Sluttelig en opfordring til at ajourføre mailadresser dels i medlemssystemet og dels til nyhedsbrevet. Når næste nyhedsbrev udkommer er alle skolekomadresser ugyldige.

 

God jul og godt nytår

Lars Pedersen

Kredsformand

Emner

Målgruppe