Formandens nyhedsbrev 18. maj 2018

Tre rigtig gode nyheder fra skoleverdenen er da nok værd at skrive nyhedsbrev om:

1. Udvalget for Børn og Familie (UBF) har besluttet at standse arbejdet med en International linie. Det er rigtig godt. Specielt hvis det betyder at vi har fået stoppet det alvorlige tilfælde af ”projektitits” som det tidligere udvalg led af. Top-Down projekter har vi set alt for mange af i den senere tid. De udhuler skolernes økonomi uden noget nævneværdigt positivt resultat.

2. Endnu mere glædeligt er at rigtig mange elever i det kommende skoleår får udbytte af en kortere skoledag og flere to-lærertimer. I modsætning til ovennævnte projekter så er der hyldevis af dokumentation for at tolærerordning virker. På det faglige niveau, på trivslen og på inklusionen. Så thumbs up til UBF.

3. Den bedste nyhed er nu alligevel at det er lykkedes at få økonomiudvalget til at give mandat til at Haderslev Kommune kan indgå i forhandlinger med Haderslev Lærerkreds om en lokal arbejdstidsaftale. Forhandlingerne er i gang. Forhandlingsgruppen havde første møde i onsdags, men det er almindelig god forhandlingsskik at man ikke forhandler i pressen, så detaljerne må vente. Blot har jeg lyst til at fremhæve et ualmindelig godt forhandlingsklima. Der er nedsat en følgegruppe bestående af toppolitikere og en direktør. Følgegruppen skal, så vidt jeg har forstået, bistå forhandlingsudvalget hvis man skulle gå i stå. Meget tyder på at den følgegruppe bliver arbejdsløs. Det er godt, for de har gjort deres arbejde i Økonomiudvalget. Og gjort det godt.

God weekend og god Pinse.

Lars Pedersen

Emner

Målgruppe