Formandens nyhedsbrev 8. juni 2018

Afstemningsresultatet for OK ´18, der kom i mandags var glædeligt, men bestemt også bemærkelsesværdigt i ordets oprindelige betydning. 77,4% af medlemmerne i Haderslev Lærerkreds har stemt og af dem har 63,7% stemt ja og 36,3% stemt nej.

Det er glædeligt at afstemningsresultatet blev så forholdsvist klart men når 1/3 af medlemerne stemmer nej er det noget vi i kredsstyrelsen og også på landsplan i hovestyrelsen er nødt til at tage alvorligt. Også fordi der i virkeligheden næppe er mange ja-sigere der har armene oppe over hovedet i glædesrus. Lærerkredsen tager –  som nævnt i sidste nyhedsbrev - handsken op på et medlems/fyraftensmøde på onsdag kl. 16.30.

I dag kl. 10.00 underskrev vi en arbejdstidsaftale for det kommende skoleår. Det glæder jeg mig helt vildt over. Jeg er helt overbevist om at aftalen vil være et dialogredskab som kan være med til at forbedre lærernes og skoleledernes fælles mulighed for at tilrettelægge arbejdet mere hensigtsmæssigt. Til gavn for lærerne, men ikke mindst for arbejdsmiljøet og dermed for lærernes mulighed for at levere god undervisning. Jeg letter på hatten for politikerne i Haderslev kommune der endelig  har givet plads til de helt nødvendige forhandlinger, for skolelederne i forhandlingsudvalget, der midt i årets travleste periode har smidt hvad de havde ihænderne og forhandlet konstruktivt og ikke mindst for Rasmus Andreassen, ordførende Børn og Ungechef på skoleområdet. Han har om nogen villet en aftale. Også en dybfølt formands-tak til kredsstyrelsen og ikke mindst næstformændene. Uden jer, ingen aftale. Så enkelt er det. Endelig har en del grå eminencersparret med kredsformanden i de vanskelige forhandlinger. Også stor tak til jer.

På onsdag holder kredsstyrelsen lang intern arbejdsdag. Derfor er kontoret lukket.

Venlig hilsen

Lars Pedersen

Kredsformand

Emner

Målgruppe