Formandens nyhedsbrev 22 juni 2018

I den forgangne uge har kredsformandsskabet været inviteret til møde på Sønder Otting Skole til en fin og grundig orientering om arbejdet med planerne for den nye skole i sydbyen. Det er et meget spændende projekt som forsøger at give et bud på hvordan undervisningen, ikke bare nu, men også i fremtiden kommer til at foregå. Det er på mange måder også et modigt projekt, for man har besluttet at indrette skolen på en måde så egentlig klassisk klasseundervisning ikke længere kan finde sted. Det giver lidt udfordringer. For eksempel i forhold til folkeskoleloven der helt konsekvent og ofte forudsætter at undervisningen foregår i klasser og holddannelsen er et redskab der kan tages i anvendelse når det giver pædagogisk mening. I sydbyens nye skole er holddannelsen, årgangen, udgangspunkt og klasseundervisning undtagelsen der vanskeligt kan finde sted. Det er noget bekymrende at man på en del skoler i andre kommuner, hvor man har forsøgt sig med denne organisering, er gået tilbage til egentlig klasseundervisning. Skulle man om nogle år opleve det samme her, har man heldigvis også tænkt mulighed for forandring ind i byggeriet.

Mens skolen i sydbyen således er tænkt ind i fremtiden, så kniber det noget mere for udvalget for Udvalget for Børn og Familier at følge den landspolitiske udvikling. På Fællesrådsmødet i tirsdags pålagde man skolebestyrelserne at arbejde med to indsatsområder: Afvekslende skoledag og hyppig opfølgning. Begge områder er Schnee von gestern

Man må håbe at skolebestyrelserne husker at tænke rammer og ressourcer

ind i arbejdet med indsatområderne. Det fremgår med al ønskelig tydelighed senest på Folkemødet på Bornholm - at både den målstyrede undervisning og den understøttende undervisning er på vej ud. Havde det så ikke været bedre om man havde bedt skolebestyrelserne om at iværksætte en kvalitetsdagsorden der også på dette område – kunne være med til at fremtidssikre folkeskolen i Haderslev. En sådan dagsorden er Haderslev Lærerkreds altid klar til at indgå i. På fredag i næste uge går eleverne på sommerferie. Kredskontoret har som sædvanligt begrænset åbningstid i elevernes ferie. Vi kan desværre ikke kontaktes telefonisk udenfor åbningstiden, der fremgår af hjemmesiden www.kreds93.dk, men hvis man skal i kontakt med os så send en mail. Vi svarer indenfor fem dage hele sommeren som selvfølgelig bliver varm og god og lang.

Lars Pedersen

Kredsformand

Emner

Målgruppe