Formandens nyhedsbrev 18. august 2018

Skoleårets start er på mange måder en blanding af faste traditioner og nye tiltag, af tilbagevending til hverdagen og opgør med samme, af glæde over gensyn med kolleger og en vis tristesse over at sommerferien er forbi. Derfor og af andre grunde er det ofte en noget turbulent tid. Således også i år. Noget af det der har glædet kredsformanden mest er at den gode udvikling i samarbejdsklimaet mellem lærerkredsen, kommunens forvaltning og politikerne er fortsat. Lærerkredsen har været inviteret til møde med Udvalget for Børn og Familie for at drøfte Projekt Læringsledelse. Vi er nok temmelig uenige om projektet, men alene det at vi får mulighed for at drøfte det med UBF er et kæmpe fremskridt. Tak for det. Kredsformanden og den folkeskoleansvarlige Børn- og Ungechefen er i om ikke daglig, så hyppig kontakt om stort og småt. Tak for det Lærerkredsen er inviteret til at deltage i et nyligt nedsat udvalg der i løbet af det kommende år skal se på AULA-projektet, afløseren for Skoleintra og Skolekom. Tak for det.

Og endelig indeholder forvaltningens budgetforslag for 2019 et forslag om at tilføre folkeskolen 5 mio. kr. til skoleåret 2019 og 10 millioner til 2020. Rigtig mange tak for det.

Så håber vi bare at politikerne også kan se fornuften i det. Rundt om på skolerne er man i gange med at implementere lokalaftalen om lærernes arbejdstid hvor man arbejder på at få skrevet brugbare opgaveoversigter. Brugbare i forhold til at forbedre lærernes mulighed for at få gang i dialogen med skolelederne om de konkrete opgavers prioritering. Vi er ikke i mål, men mit indtryk er at man er på vej (de fleste steder). Når jeg har nævnt en del områder hvor samarbejdet er blevet bedre, skylder jeg vel også at sige at der sandelig også er områder hvor der er plads til forbedring. I takt med at skolerne er blevet mere autonome er lærerkredsens behov for samarbejde med skolelederne øget. Det kan vi godt blive noget bedre til og det er et af de fokusområder som kredsen vil satse benhårdt på i den kommende tid. Til gavn for lærerne og dermed også til gavn for folkeskolen i Haderslev.

Lars Pedersen

Kredsformand

Emner

Målgruppe