Formandens nyhedsbrev 13. april 2018

Mens vi venter på forligsen går skolelivet på forunderlig vis videre. Mange er i den forløbne uge startet på fagfordelingen og det giver som sædvanlig små og store udfordringer mange steder. Den rammeaftale om tilrettelæggelsen af lærernes arbejdstid som vi i denne forbindelse har så hårdt brug for, ligger stadig til forhaling (ikke en stavefejl). Knebne rammer og tidsmæssigt pres er en rigtig dårlig kombination.

I den kommende tid går kommunens budgetforhandlinger i gang. Kredsstyrelsen har tænkt sig at foreslå at man – i hvert fald på skoleområdet – prøver med lidt positiv nytænkning: En ”Bottom-Up” øvelse, hvor man starter med at afsætte penge til kerneydelsen, undervisningen. Så kunne man gå videre til øvrige opgaver - specialundervisning, to-lærer, pædagoger, skoleledelse og teknisk/administrativt personale bygninger m.m. og slutte med at bruge de penge der er tilovers på projekter, konsulenter og forvaltning. I mange år har det som bekendt været omvendt, så hvorfor ikke prøve noget nyt?

I går var der en aktivitet i forbindelse med konflikten der endte med at blive lidt halvkikset. Onsdag sendte vi en skrivelse ud til vore tillidsrepræsentanter hvor vi og de øvrige faglige organisationer opfordrede til at man torsdag kl. 11.55 lagde et billede af  med teksten ”En løsning for alle”, ud på de sociale medier. Direktionen valgte, i samråd med KL, at nedlægge forbud mod aktiviteten i arbejdstiden. Det kan man mene om hvad man vil, men vi valgte altså omgående at meddele vores tillidsrepræsentanter at opfordringen var trukket tilbage. Man kan mene – og det gør i hvert fald kredsformanden - at det er lidt småligt af direktionen, men vi må også gribe i egen barm og sige at det nok ikke var vores hidtil bedste ide.

Slutteligt er der godt nyt om lommepenge i forbindelse med Lejrskoler. Læs mere i seneste HovedMEDreferat på Haderslev.dk Intra.

V.G.S.T. og god weekend.

Lars Pedersen

Emner

Målgruppe