Formandens nyhedsbrev 24 marts 2017

Onsdag d. 26. april afholder Haderslev Lærerkreds et stormøde om overenskomst 2018. Det foregår i mødesalen på Laurids Skausgade 12 kl. 16.15 til 17.45.
Her er det utroligt vigtigt, at du møder op og klæder kredsens 2 repræsentanter på, så de på kongressen i oktober kan være med til at formulere de endelige krav. Skal vi prioritere højere løn?, mere forberedelsestid?, tid på opgaverne?, muligheder for hjemmearbejde? osv., osv.
For at lokke lidt er der under mødet lodtrækning om vin. Sæt kryds i kalenderen.
I sidste uges nyhedsbrev omtalte jeg, at andre fagforeninger, med interesse i skolen, havde indgået en alliance med Kommunernes Landsforening om at beskytte skolereformen og undgå ændringer i den. Heldigvis var formanden for FOA, Dennis Kristensen, meget hurtigt ude og beklage deres deltagelse, når den største interessent i skolen (DLF) ikke var med. FOA har efterfølgende trukket sig ud af samarbejdet og BUPL er vist på vej ud. Desværre er der ikke noget der tyder på, at Skolelederforeningen har opdaget, hvad de har sagt ja til. Men det kan naturligvis skyldes, at skolelederforeningen mener, at skolereformen er fantastisk. Det er de i deres gode ret til, men så kunne det være, at de skulle spørge deres ansatte.
I næste uge er der lønudbetaling, men der er ingen lønstigninger. Næste lønstigning for lærere er 1. oktober 2017. Til gengæld får tjenestemandspensionisterne en lønstigning her 1. april. (og det er ikke aprilsnar).
Så er vi desværre igen nået til den weekend om året, hvor weekenden bliver forkortet med 1 time. Husk at stå op, natten mellem lørdag og søndag kl. 02.00, og stil uret en time frem. I disse tider, hvor man forsøger at fjerne alt muligt, der kan gøre arbejdet lettere, kan vi ikke garantere, at vi får timen tilbage i oktober måned, men din fagforening vil gøre alt, hvad de kan, for at du får en længere weekend senere på året.
God kort weekend
Bent Hansen

Emner

Målgruppe