Formandens nyhedsbrev 27. januar 2017

På tirsdag er det sidste frist for skolerne, at melde tilbage til forvaltningen om skolen skal ansætte lærere til sommer eller om der skal forflyttes-afskediges.
De foreløbige tal tyder ikke overraskende på, at de fleste skoler skal reducere i personalet. Med de færre millioner kr., der er til rådighed for skolerne, vil det være en logisk konsekvens. Det vil sandsynligvis også betyde, at lærernes undervisningstimetal, næste skoleår, igen vil stige.
Efter tirsdag vil der gå en frivillig forflyttelsesrunde i gang, sådan at lærere på skoler med for mange kan søge stillinger på de skoler, hvor man mangler personale. Vi kan håbe, at hele processen løses uden, at der skal afskediges personale.
Jeg lovede i seneste nyhedsbrev, at der i den forløbne uge ville komme en pressemeddelelse om uv-timetallet. Det er endnu ikke helt på plads, men den kommer i næste uge. Det vil vise sig om det er fælles pressemeddelelse mellem kommune og kreds eller det bliver en fra Haderslev Lærerkreds alene.
På tirsdag er det løndag og som tidligere nævnt kan de bagudlønnede se en lønstigning på omkring 400 kr. brutto.
Kommunalvalgkampen er i gang og lige nu står partierne i kø for at love lærerne bedre vilkår. Lad os håbe, at de for en gang skyld holder hvad de lover, hvis de bliver valgt.
Dagen er tiltaget med 1 time og 29 minutter og fra nu af begynder det at gå stærkere.
Forår og sommer kom hid.
God weekend
Bent Hansen

Emner

Målgruppe